Израел определи реакцията на ООН за преместването на палестинците като срамна

Постоянният представител на Израел в ООН Гилад Ердан нарече срамна реакцията на ООН на заповедта на Тел Авив към жителите на Газа да се преместят в южната част на ивицата в рамките на 24 часа. За това пише РИА Новости.

Дипломатът припомни правото на самозащита и нарече неизпълнимо изявлението на ООН за отмяна на изискването за преход. Според Ердан в продължение на години ООН си е затваряла очите за въоръжаването на радикалната групировка Хамас и „използването на цивилни граждани и гражданска инфраструктура в ивицата Газа като убежище за нейните оръжия“ и престъпления. „По-добре е сега ООН да се съсредоточи върху връщането на заложниците, да осъди Хамас и да подкрепи правото на Израел на самоотбрана“, подчерта той.

Израел нареди на хората в северната част на ивицата Газа да се преместят в рамките на 24 часа в южната ѝ част. ООН призова за отмяна на това решение.

По-рано независима комисия на ООН започна разследване, за да събере доказателства за военни престъпления, извършени от Израел и Хамас след 7 октомври.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!