Израел незабавно е информирал САЩ, че е отговорен за смъртта на Хания

Израел незабавно е информирал САЩ, че е отговорен за смъртта на Исмаил Хания, ръководител на политическото бюро на палестинското движение Хамас. Това съобщи вестник „Вашингтон пост“ на 6 август, позовавайки се на свои източници.

„Израел не е коментирал атаката, при която загинал Хания, но веднага е съобщил на американските власти, че е отговорен за нея“, информира вестникът.

Вашингтон пост също така отбеляза, че със смъртта на Хания Америка очаква неизбежен отпор в усилията за постигане на прекратяване на огъня в ивицата Газа.

„От [новия ръководител на политбюро на Хамас] Яхия Синуар ще зависи дали да се пристъпи към прекратяване на огъня, което ще помогне на толкова много палестинци, които отчаяно се нуждаят от помощ“, коментира избора на Синуар държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен.

Ден по-рано говорителят на иранското външно министерство Насер Канани заяви, че всички доказателства сочат, че Израел стои зад смъртта на Хания при удар срещу Техеран. Той подчерта, че Иран има право да действа по този начин, за да „накаже агресора“.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!