Израел към САЩ: Да ударим координирано Иран!

Иран и Израел в конфликт, илюстративно изображение

Военният кабинет на Израел излезе с изявление, съобщено в телевизионния оператор на Канал 12 на страната. Извънредната новина гласи: Израел иска да предприеме действия срещу Иран, координирани със САЩ, казва канал 12 и Ройтерс, предаде ZeroHadge

Канал 12 цитира висши израелски министри, които казват, че целта на военните ще бъде „да наранят Иран, без да предизвикват тотална война“, според новинарските канали.

Но администрацията на Байдън вече каза, че няма да подкрепи ответна атака срещу Иран, на фона на опасения, че ситуацията ще се превърне в тотална регионална война, припомнят от медията.

Що се отнася до Техеран, той предупрежди, че при всяко израелско нападение ще отвърне по-силно. Според кореспондента на Би Би Си в Иран Касра Наджи: Командирът на IRGC на Иран казва: Всеки път, когато Израел атакува нашите интереси, активи, личности или граждани, ние ще отвърнем на удара от нашата земя.

Министърът на отбраната на Израел отговори от своя страна: няма да приемем уравнение, в което Иран отговаря с директна атака всеки път, когато ударим цели в Сирия.

Припомняме, че преди иранската атака в събота вечерта ръководството на Израел обеща, че ще има голям отговор, ако Ислямската република директно атакува Израел от негова земя. Всъщност Иран направи точно това – той изстреля стотици дронове и балистични ракети директно от своята територия.

Междувременно в Иран отмени спирането на вътрешните и международните полети от столицата си Техеран, съобщи държавната информационна агенция IRNA, което засега вероятно сигнализира за връщане към стабилизация.

Уважаеми читатели на КритичноБГ, призоваваме Ви да помогнете с дарение за сайта, за да можем да продължим неговата кауза.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

 

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!