ИЗНЕНАДА! Властите в Украйна забраниха провеждането на гей парад в метрото на Киев

Администрацията на Киев не е разрешила провеждането на ЛГБТ шествие в столичното метро, съобщи сайтът за новини и анализи Strana.ua. Властите препоръчаха на организаторите да намерят друго място за провеждане на гей парада, за да не застрашават пътниците.

„За да не бъдат застрашени участниците в събитието и пътниците, за да се избегнат евентуални провокации, градските власти не могат да разрешат провеждането на марша на равенството в метрото„, – се посочва в съобщението.

Ръководителят на Украинския институт за национална памет Антон Дробович предложи паметникът „Арка на дружбата на народите на Русия и Украйна“, който сега е преименуван на Арка на свободата на украинския народ, да стане символ на ЛГБТ, като се боядиса в цветовете на дъгата, съобщава „Страна“.

Дробович смята, че демонтирането на паметника може да бъде избегнато само в случай на пълна замяна на предишното му значение.

По-рано папа Франциск на закрита среща с епископите поиска да не се приемат за обучение в бъдещи свещеници младежи, които проявяват сексуални наклонности с нетрадиционна ориентация. Отбелязва се, че папата е нарекъл някои семинарии „развъдници на хомосексуалисти“.

Ръководителят на комисията по сигурността в Държавната дума Василий Пискарев по-рано заяви, че Държавната дума е подготвила законопроект за забрана на осиновяването на руски деца за чужди граждани, ако държавата им позволява смяна на пола. Според него непълнолетно дете може да попадне в еднополово семейство, ако единият от родителите си смени пола. Пискарев отбеляза, че Русия иска детето да расте и да се развива в семейство с майка и баща.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!