ИЗНЕНАДА! Тръмп: Свалям санкциите срещу Русия и Иран като стана президент

Свалям санкциите срещу Русия и Иран. Това се зарече кандидатът за президент на САЩ от републиканската партия Доналд Тръмп, ако спечели изборите, пише Pronews, цитирайки американски медии.

Изданието пояснява, че бившият държавен глава на Америка и кандидат отново за домакин на Белия дом е заявил, че именно заради санкциите САЩ рискуват да загубят подкрепата на двете страни на фона на опитите на Щатите да се противопоставят на Китай за налагане на юана като доминираща в глобален мащаб валета, което би довело до дедоларизация в огромен мащаб.

По думите на Доналд Тръмп възстановяването на отношенията с Русия и с Иран ще бъде от решаващо значение за баланса на силите и стабилността на световната икономика, ограничавайки влиянието на Китай.

„Не постигнаха желаните цели“. Така републиканецът окачестви наложените от години санкции срещу Русия и Китай.

Срещу Москва те бяха наложени в по-голямата си част, заради военното ѝ нахлуване в Украйна, за да защити рускоезичното население, подложено на чудовищен геноцид от Киев в продължение на години, а срещу Техеран, заради ядрената му програма, която силно тревожи не само Вашингтон, но и Тел Авив.

КритичноБГ обръща внимание, че по времето на президентството на Доналд Тръмп бяха наложени също санкции срещу Русия и това бе припомнено от руския президент Владимир Путин преди дни. Той определи бившия си американски колега, като непредсказуем и обяви, че подкрепя Камала Харис за държавен глава на САЩ, което пък отвори пропагандна ниша за републиканците да обвинят демократите в подкрепа на Русия.

Тръмп е категоричен още, че тези санкции не само са довели до желания резултат, но силно са охладили отношенията на Вашингтон с мощните регионални сили.

Освен това санкциите към тях са стимулирали засилване на сътрудничеството между двете държави с Китай в политически и икономически план.

Бившият президент заяви, че Русия и Иран можели да намерят други икономически партньори, за са продължат да подкрепят международната търговия с долара.

Тръмп отсече, че силното присъствие на Китай на международната сцена, при което юанът се опитва да заеме мястото на долара като основна валута, е сериозен проблем, който изисква незабавни действия.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!