ТУШ!: И шефът на Пентагона обяви, че войната в Украйна може да се реши само с… преговори

Конфликтът в Украйна ще бъде разрешен на масата на преговорите. Това каза днес министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин. Изявлението си той направи в на пресконференция в натовската база в Германия Рамщайн.

Остин добави още, че трудно можело да се прогнозира, кога точно ще се случат преговорите. Към този момент обаче това е ПЪРВОТО индиректно признание от страна на държавната администрация на САЩ и то от шефа на Пентагона, че войната не може да бъде спечелена от Запада с оръжие срещу Русия.

„Вярвам, че този конфликт в един момент ще бъде решен на масата за преговори, но кога ще дойде този момент е трудно да се каже“, каза Остин.

Пресконференцията на Остин се проведе веднага след редовната среща на групата за координиране на доставките на оръжия за Украйна, съставена от представителите на западните държави.

КритичноБГ припомня, че украинският президент с изтекъл срок Владимир Зеленски, който също е в базата Рамщайн в Германия за първи път заговори с някаква уклончива конкретика, кога очаква войната да свърши. По думите му, това трябвало да стане през „есента“.

Остин все пак окуражително добави, че САЩ щели да „продължат да работят, за да поставят Украйна в най-добрата позиция“ за мирни преговори.

Докато Зеленски и Остин говорят вече за мирни преговори, Русия и дума не иска да чуе след нахлуването на украински войски на нейна територия.

Напротив, докато Западът от кумова срама минава на сферата на пацифизма, за да не признае поражението си, МО на Русия даде да се разбере, че Киев е дал над 10 000 жертви в Курск до този момент.

Докато Зеленски е в базата Рамщайн руското МО съобщи, колко войници е изгубил само в Курск

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!