Дни преди изборите обявиха рейтинга на Путин

Владимир Путин

83% от руснаците имат положителна оценка за работата на руския президент Владимир Путин . Това показва проучване на Фондация „Обществено мнение“ (ФОМ), пише Известия. На практика то бе обявено дни преди президентските избори в старанта, които са насрочени на 17 март, т.е. следващата неделя. 

Авторите на изследването са попитали респондентите за нивото на доверие във Владимир Путин.

82% от тях са заявили, че предпочитат да се доверят на руския лидер, 9% са дали обратния отговор.

Проучването е проведено от 1 до 3 март сред 1,5 хил. души на възраст над 18 години по метода на интервютата по местоживеене. Статистическата грешка е 3,6%.

КритичноБГ обръща внимание, че обявяването на доверието в руския лидер в този момент също е част от предизборната кампания, защото статистическите данни дават ясна представа на избирателите как останалата част на обществото гледа на политиците. Известно е, че колебаещите се взимат в последния момент решение и често вотът им е конформистки. Тази практика се използва и у нас.

По-рано, на 4 март, Всеруският център за изследване на общественото мнение (ВЦИОМ) съобщи, че обявената избирателна активност за предстоящите президентски избори в Руската федерация се очаква да е ЦЕЛИ 80% . В същото време нивото на информираност на руснаците за предстоящите избори е 89%.

Преди това, на 2 март, проучване на ВЦИОМ показа, че 85% от руснаците са уверени, че Путин има ясен план за развитието на страната за няколко години напред.

Също така 86% от анкетираните изразиха увереност, че руският лидер ще успее да осъществи своя план за развитие на страната.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!