Изборите в Пакистан се окървавиха

от Лазар Лазаров

Най-малко девет души, включително две деца, са загинали при екстремистка атака  в Пакистан,  докато страната гласува на общи избори, след като преустанови мобилните телефонни услуги и затвори някои сухопътни граници, за да поддържа реда и закона, предава Ройтерс.

„В резултат на неотдавнашните терористични инциденти в страната бяха загубени ценни животи, мерките за сигурност са от съществено значение за поддържане на законността и реда и за справяне с възможните заплахи“, заявиха властите в публикация в социалната мрежа X.

Хиляди войници бяха разположени по улиците и в избирателните секции в цялата страна, а когато гласуването започна и границите с Иран и Афганистан бяха временно затворени, предава Ройтерс.

Въпреки засилените мерки за сигурност, петима полицаи бяха убити при експлозия на бомба и стрелба по патрул в района Кулачи на област Дера Исмаил Хан на северозапад, съобщиха властите.

В Белуджистан войник от цивилни сили беше убит, а други 10 бяха ранени при над дузина взривове, причинени от гранати или импровизирани взривни устройства, казаха официални лица, докато две деца загинаха при взрив пред избирателна секция за жени.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!