Ивицата Газа е в пълен комуникационен мрак! Откъсната е напълно от света

Палестинската компания Paltel в сряда, 1 ноември, обяви пълно спиране на всички телевизионни и интернет комуникации в ивицата Газа, пише Известия

„Със съжаление обявяваме пълното прекратяване на всички комуникации и интернет услуги в Ивицата Газа. Международните комуникации, които бяха възстановени по-рано, отново са деактивирани“, се казва в изявление на компанията до X.

Компанията не уточнява причините за новото прекъсване на комуникациите в региона.

На 28 октомври палестинският министър на комуникациите Исхак Садр каза, че израелските власти са отказали да свържат отново мобилните и интернет услуги, които са прекъснали в ивицата Газа, въпреки проверките от международни организации. Комуникационните проблеми утежняват хуманитарната катастрофа в ивицата Газа.

По-специално Томас Уайт, представител на Агенцията на ООН за помощ и работа на палестинските бежанци в Близкия изток (UNRWA), каза, че спирането на телефоните и интернет комуникациите в ивицата Газа увеличава страха и напрежението сред населението. Според него хората се чувстват оставени на произвола на съдбата, откъснати от семействата си и от останалия свят.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!