Ивелин Михайлов: Ние сме ляво-десни. Българите могат да станат три пъти по-богати. После ще мислим за надграждане

от Лазар Лазаров

Няма как да сме трета партия в коалиция на ГЕРБ и ДПС. Ценностните ни системи са различни с тези партии. Това заяви в интервю за БНР Ивелин Михайлов от партия „Величие“.

Той посочи, че оценката му за всички партии, участвали в управлението на страната, е отрицателна, защото „в политическото пространство България пада свободно 35 години“. 

„Българите в чужбина по-бързо разбират работещите модели от популистките, защото те са свидетели на действителността и в България, и в чужбина, така могат да оценят хората, които наистина работят и правят неща в полза на обществото, от онези, които просто говорят, затова имаме висока подкрепа от българите в чужбина“, обясни Михайлов.

На въпрос, къде вижда „Величие“ в ляво, дясно или център, Михайлов отговори – там, където е България. Бизнесменът посочи, че има проблем с пенсиите, защото няма пари и предложи да се създадат произодства, за да се изплащат пенсиите на възрастните хора. „Хем сме леви, защото искаме да изплащаме пенсиите, хем да не утежняваме бъдещето на нашите деца. Затова сме ляво-десни, разбирате ли, какво имам предвид?“

„Ние вярваме, че българите могат да станат три пъти по-богати с по-добър контрол“, каза още Михайлов и добави – когато станат три пъти по-богати, ще мислим за надграждане.

Критично припомня, че по-рано Михайлов заяви, че неговата партия ще прави „тематични’ коалиции в НС – тоест, ще се коалира по различни теми. Той беше категоричен, че партия „Величие“ поддържа оставането на България в ЕС и НАТО. По думите му, „Величие“ е против страната ни да изпраща помощ за Украйна, тъй като България не разполага с такава възможност и трябва да пази неутралитет.  

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!