Иван Таков: Оспорваме изборния резултат в София

Върнахме надеждата на софиянци и нямаме право да спрем дотук и да се откажем. Ще водим битка за всеки един глас. Няма да позволим победата да ни бъде открадната„, каза Иван Таков на брифинга на „БСП за България“ застанала зад Ваня Григорова за кандидат за кмет на София и продължи:

За един месец успяхме да объркаме сметките. Обединението вляво е успешен проект. Вижда се, че тази линия е правилата линия на обединение. Широкото ляво не позволи да разпръскват гласове и успяхме да консолидираме всеки ляв вот и не само в столицата. Подкрепата ни задължава да направим това и имаме достатъчно да оспорим крайния резултат от изборите и ще го направим спрямо Изборния кодекс„.

Ваня Григорова

По думите му Терзиев трябва горещо да благодари на “Възраждане“ за резултата си.

Ваня Григорова припомни за записа от националния съвет на ПП, който бившият депутат Радостин Василев представи пред медиите. “Получаваме сигнали за груби намеси в изборния процес. Няма да търсим нерегламентирана помощ, а ще използваме демократичния процес. Ще покажем доказателства и свидетелства на хора, за да са сигурни избирателите, че сме направили всичко възможно да защитим техния вот„, уточни тя.

Иван Таков поясни, че БСП-София няма да настоява за касиране на вота, а за оспорване. Според втората политическа сила в София има основания да се смята, че резултатите са различни.

“Ние говорим за оспорване, а не за касиране на изборите. Има сериозни съмнение, че изборните резултати мога да бъдат различни. Съмняваме се в достоверността на тези 5000 гласа разлика. Не водим разговори с никого. Нашата битка е за кмет на София. В СОС какво ще се случва е отделен въпрос. Не водим битка срещу машините или срещу Изборния кодекс, а показваме проблем и поставяме под въпрос достоверността на резултата от балотажа“, каза Таков.

Важно е да предприемем законовите стъпки, за да гарантираме вота на софиянци. Имаме време да реагираме и първо ще направим. Дали ще бъда председател на СОС не стои на дневен ред. Както аз не съм в дневния ред на ПП-ДБ, така и те не стоят в моя„, бе категорична Григорова и допълни:

“Те са хората на дюкяните. Надявам се Васил Терзиев да е разбрал, че концесионирането не е добро решение за развитието на столицата. Терзиев не пожела и не събра кураж да се изправи пред мен на балотаж“.

Григорова коментира и спекуалциите за това, че ще се опита да заеме лидерската позиция в БСП:

“Опасенията дойдоха от страна на моите опоненти. Не се спряха пред нищо за да ме компрометират. Не съм член на БСП и няма как да оглавя партията. Успокойте се! На дневен ред е София“, заяви тя.

Ваня Григорова обяви, че ще влезе като общински съветник в СОС и независимо в какво качество, ще прави това, което е заявявала през цялото време на кампанията.

Източник: Фокус

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече