Иван, създаден от Изкуствен интелект, ще води в наша телевизия. Тръгна със запушен нос. ВИДЕО

Иван, Изкуствен интелект

Bulgaria ON AIR е първата телевизия в България, която внедрява изкуствения интелект като презентатор на новини и актуални теми. В сутрешния блок той ще бъде ководещ на Мария Константинова и Виктор Дремсизов, похвалиха се от медията.

В момента, в който пуснете рекламното видео обаче, което публикуваме, се набива в слуха ви, че изкуственият интелект е настинал или не си е издухал носа, защото говори отчетливо носово.

Леко напомня на обявяване на влаковете на гара Горна Оряховица в ранните часове на деня.

И още едно странно впечатление – гласът на Иван създава впечатление, че все едно говори зрял мъж, което контрастира на визията с 25 – 30 годишния генериран образ. Зрелите гласове имат своята плътност и дълбочина, за разлика от младите, които несъмнено са по бистри и звънки. 

От телевизията допълват, че АI водещият се казвал Иван и ще презентира съдържание. Образът му бил генериран от изкуствен интелект и е от библиотеката на AI видеогенератор на аватари.

Медията уточнява, че генерираният глас бил на продуцента на блока Веселин Гарабитов, а съдържанието, което представя, е авторско и е дело на редакторския екип на предаването. Журналистите от „България сутрин“ избирали да персонализират водещия и му дали името Иван – най-българското име.

Възможно е проблемът с носовото говорене на изкуствения Иван да бъде решен във времето. 

Ето как дебютира изкуственият интелект в предаването тази сутрин:

 

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!