Иван Кръстев призна най-голямата слабост на Европа

от Лазар Лазаров

Най-голямата сила на Европа – това, че направи войната немислима, изведнъж се оказа най-голяма ѝ слабост. Това заяви политологът и  председател на Центъра за либерални стратегии  в София Иван Кръстев, на форума „ЕС среща Балканите“, който се провежда в стилицата, предаде БТА.

Това е големият парадокс на Европа – твоята сила и успех се превръщат в твоя слабост“, отбеляза той.

Кръстев подчерта неготовността на военната индустрия на Европа.

„Руската военна промишленост произвежда повече снаряди, отколкото Европейския съюз (ЕС) и САЩ взети заедно. ЕС произвежда по-малко снаряди, отколкото Северна Корея. Става дума за огромна промяна в начина, по който ще функционира ЕС“, смята той.

Според него Европейският съюз, в който ще влязат страните от Западните Балкани, не е ЕС, в който са влезли България и Румъния. „Терминът „разширяване“ е леко подвеждащ. Нито една от тези страни няма да бъде интегрирана по начина, по който дори България и Румъния са били интегрирани“, коментира още Кръстев.

Критично припомня, че по-рано беше съобщено, че  бившият президент на САЩ Доналд Тръмп е споделил подробности за своя план за „помирение“ между Украйна и Русия в лични разговори. Планът на републиканския кандидат за президент включва оказване на натиск върху Украйна да се откаже от част от териториите си и да ги отстъпи на Русия.

Уважаеми читатели на КритичноБГ, призоваваме Ви да помогнете с дарение за сайта, за да можем да продължим неговата кауза.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!