Иван Генов: Ротационното правителство – Петата колона на България

Иван Генов, доктор по международно право. Гост-автор на КритичноБГ

от Лазар Лазаров

Ментарджийската Сглобка, заедно с ротационното Правителство на Габриел и продажното парламентарно мнозинство, са лицето на Петата колона на България. Това е родната ни автентична Десница в целия ѝ блясък. Това е позорът на България! Подобно на позора на Франция, свързан с марионетния режим на маршал Петен във Виши.

Като политик и дипломат съм длъжен да подскажа на новото правителство десет свежи идеи за хиперактивна балансирана външна политика. За тази цел предварително влязох в душата и психиката на Сглобката , използвах капацитета на изкуствения интелект и методиката на А. Райчев – „кръг-квадрат“ .

Така, вече сглобският ми мозък и евроатлантическата ми идентичност родиха следните крайно необходими десет външнополитически хода на Правителството „Габриел“:

1. Да заяви повторно членство в НАТО, за да няма мърдане до края на света. Нека бъдем образцов пример за нашите миролюбиви съюзници и страшилище за враговете.
2. Да поднася ежедневно „хляб и сол“ и националните ни интереси на американското посолство в София – най-хуманното и не намесващо се посолство в света.
3. Да издигне официално статута на Атлантическия клуб на православния мюсюлманин Паси и варшавския комунистически крем Поптодорова като Второ посолство на САЩ у нас и като първостепенен филиал на външно министерство.
4. Лицата с двойно гражданство и върнатите ни от Европа мигранти да заемат с предимство посланически и други ръководни постове в системата на Министерството на външните работи.
5. В основните кабинети на МВнР и в нашите посолства в чужбина да висят портретите на американския президент, краля на Великобритания, вождовете на Сглобката, Нотариуса и Пепи Еврото.
6. Да инициира денонсиране на Конвенцията от Монтрьо 1936 г., за да се насити българското крайбрежие с военни кораби на колективния Запад, което би гарантирало и стимулирало морския ни туризъм.
7. Да се фокусира върху глобалната политика за сметка на третостепенните ни отношения със съседите. Да включи ВПК в доминиума на МВнР и до обоснове, че енергетиката е вредна за развитието на страната.
8. Да огласи света, че Трети март повече никога няма да е Национален празник на България. Нещо повече – тази дата въобще ще се изключи от българския календар.
9. Да инициира скъсване на дипломатическите отношения с Русия и Беларус, за да демонстрира силата си пред света, солидарността си с евроатлантическия гений Зеленски и най-накрая да кресне: “Митрофанова, вън!“
10. Да покаже изпреварващо червен картон на основния противник на САЩ – комунистически Китай, който със своя Път на коприната /“Един пояс- Един път”/ ще ни оплете и задуши много повече от Кремъл.

Пълната реализация на посочените по-горе 10 модерни хода, под ръководството на г-жа ГАБРИЕЛ, ще извае образ на българската външна политика като ГАБРОВСКА външна политика, като балканския шут на международната арена, като излишния елемент в световната политика.

И накрая, излизайки от утробата на евроатлантическо животно и възстановявайки самоличността си, ще кажа следното. Тази позорна десница трябва час по-скоро да бъде пометена от протестиращия народ, от един нов управленски съюз, включващ автентичната левица – ЛОСТ /Левите Обединени Сили на Труда/ и центристките патриотични сили и движения. За да я има България занапред.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Забележка: Редакцията на КритичноБГ може да не споделя всички тези на автора

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!