Министерството на съобщенията на Израел заяви, че прекъсва отношенията със Starlink

Министерството на комуникациите на Израел прекъсва всякакъв контакт със Starlink поради решението на собственика ѝ Илон Мъск да предоставя сателитни комуникационни услуги на международни организации за помощ в Ивицата Газа, както КритичноБГ съобщи. Това заяви ръководителят на израелското министерство Шломо Кар’И заяви на 28 октомври.

„Мъск може да пожелае да обвърже това решение с освобождаването на нашите отвлечени деца, синове, дъщери, старци? Всички! Дотогава моят офис прекъсва всякакви връзки със Starlink“, пише Шломо Кар’И на страницата си в социалната мрежа X, която, между другото, също е собственост на Илон Мъск.

Според Кар’И Хамас ще използва Starlink за терористични действия, така че Израел ще използва всички налични средства за борба с тези действия. Мъск говори за подкрепата на Starlink за свързване с международно признати организации за помощ в Ивицата Газа на своята страница в X.

Предишния ден палестинският министър на комуникациите обяви, че властите на анклава преговарят със Starlink за предоставяне на услуги за възстановяване на комуникациите в анклава. Той разказа за подготовката за придобиване на няколко платформи, на които според него компанията е реагирала положително. „Палестина също така води разговори с Египет за улесняване на контрабандата на оборудването на Starlink през граничния пункт Рафах“, добави министърът.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!