Израел и Хамас започнаха пълномащабна война. Еврейската държава спешно вика резервистите си

Според съобщения в израелски медии бойци на Хамас са превзели граничния пункт Ерез, преди да влязат в граничния град Сдерот в южната част на Израел. В социалните медии се появиха любителски видеоматериали от Сдерот, на които се виждат хора във военни униформи, носещи оръжие, и звук от стрелба, но автентичността на кадрите все още не е потвърдена.

Военното подразделение на Хамас, бригадите „Ал Касам“, съобщава, че бойците на движението са пленили повече от 35 израелски войници и заселници в Сдерот, които са били отведени в ивицата Газа. Проникването на Хамас на израелска територия беше потвърдено и от пресслужбата на израелската армия.

Министърът на отбраната на страната Йоав Галант е одобрил набирането на резервисти в армията. Израелски изтребители нанасят удари по цели в ивицата Газа, а военните затварят пътищата около анклава. Израелската армия обяви началото на операция „Железни мечове“ за борба с тероризма в ивицата Газа.

Отбелязва се, че Израел очаква да задейства десетки хиляди войници. Галант заяви, че ислямисткото движение е допуснало сериозна грешка, започвайки война и че държавата Израел ще спечели тази война

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!