Израел: Най-малко 40 са загиналите и над 750 ранените

Репортерката на Al Jazeera от Йерусалим Сара Хайрат, съобщава, че израелското правителство съобщава за най-малко 40 загинали свои съграждани при нападенията на „Хамас“ от началото на деня. По-рано броя на загиналите, съобщен от службите за спешна помощ, беше 22.

„Повече от 750 израелци са ранени“, казва кореспондентката и добавя, че броят им вероятно ще продължи да се увеличава.

Интензивността на въздушните бомбардировки в Газа „нараства малко по малко“.

Друга кореспондентка на Al Jazeera Юмна Ел Сайед, която се намира в ивицата Газа казва, че вижда как интензивността на израелските въздушни бомбардировки се увеличава.

„Свидетели сме на все повече жилищни сгради, които са обект на нападения. Според местни източници и очевидци има много жертви вследствие на бомбардировките“, казва тя, като отбелязва, че са поразени и жилищни сгради.

„Като се има предвид, че Газа е под израелска блокада през последните 17 години, хората няма къде да отидат. Те нямат възможности да напуснат ивицата или територията във времена на ескалация като тази. Те нямат убежища, където да се преместят… Ето колко сложна е ситуацията в Газа“, добави тя.

По информация на катарската телевизия жертвите в болница „Ал-Шифа“ в Газа са най-малко 9 души.

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече