Иран: Започваме специална операция срещу Израел. Дълбоко ще съжаляват за убийството на Хания!

Иран ще проведе „специална операция“ срещу Израел като отмъщение за ликвидирането на лидера на Хамас Исмаил Хания. Това заяви представителят на Иран в ООН Саид Иравани, цитиран от Iran Observer.

„Отговорът на убийството всъщност ще бъде по-строга специална операция, целяща да вдъхне дълбоко съжаление у извършителя“, заяви той.

Както писа Reuters върховният лидер на Иран Али Хаменей заяви, че Израел е дал основания за „жестоко наказание за себе си“ и отговорността на Техеран е да отмъсти за смъртта на лидера на ХАМАС, тъй като това се случи в иранската столица.

Висшият орган по сигурността на Иран се срещна, за да определи стратегия в отговор на смъртта на Ханиех, разкриха източници на Reuters.

Лидерът на политическото крило на палестинската групировка ХАМАС Исмаил Хания беше убит в резиденцията си в Техеран сутринта на 31 юли. Заедно с Хания загина един от пазачите му. По предварителна информация къщата му е била ударена от ракета, изстреляна от самолет.

Мустафа Баргути, генерален секретар на Палестинската национална инициатива, заяви, че смъртта на Хания е „сериозно развитие“ и че израелският премиер Бенямин Нетаняху „иска регионална война и иска да въвлече Съединените щати в конфронтация с Иран, а не само с палестинците“.

Източник: Фокус

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!