Иран започна мащабни учения с пехота, бронирани дивизии, ракетни, артилерийски войски, авиация, дронове…

Иранската армия започва двудневно учение с всички части на своите сухопътни сили в провинция Исфахан, в централната част на страната, съобщи IRNA.

„Ученията започнаха в района на Насрабад в Исфахан на 27 октомври с присъствието на висши военни командири, включително заместник-началника на щаба на иранските въоръжени сили бригаден генерал Азиз Насирзаде“.

„Говорител е предоставил подробности за учението, заявявайки, че в него участват различни части на армията, включително пехота, бронирани дивизии, ракетни войски, артилерийски войски, авиация, дронове, както и електронни, модерни и кибер бойни части“, посочва иранската агенция.

Учението, в съответствие с новата организационна структура, се фокусира върху четири ключови характеристики, а именно бързина, прецизност, интелигентност и способност за автоматизиране и свързване на военна техника.

По време на основния етап от учението на 27 октомври, мобилните щурмови бригади на армията, бронирани дивизии и ескадрили хеликоптери изстрелват модернизирани версии на ракети Shafaq, Almas и Dehlavieh, за да поразяват цели на разстояние от 8 до 20 километра, според иранската информационна агенция.

Командирът на военновъздушните сили Юсеф Горбани е обявявил преди учението с кодово име Eghtedar (Власт) 1402, че в учението участват военни хеликоптери.

Те са оборудвани със системи за заглушаване, възможности за нощно виждане, ракети с голям обсег и прецизно насочвани боеприпаси, надграждайки авиацията на иранската армия до „безспорната сила на хеликоптерите“ в Западна Азия, хвали се Горбани пред иранските държавни медии.

Източник: Фокус

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече