Президенът на Иран предложи посредничество за решаване на конфликта в Украина

Иран се противопоставя на конфликта в Украйна и предлага да помогне за разрешаването на ситуацията чрез посредничество. Това съобщи на 18 септември президентът на републиката Ебрахим Раиси, пише списание Newsweek.

Многократно сме заявявали, че сме готови да посредничим, за да постигнем прекратяване на военните действия между Руската федерация и Украйна“, заяви иранският лидер по време на прием в хотел Plaza в Манхатън, Ню Йорк, който се проведе като част от началото на седмицата на 78-ата сесия на Общото събрание на ООН.

В същото време, според него, САЩ играят дестабилизираща роля, като изпращат големи обеми оръжия в Киев. В тази връзка Раиси пренасочи към Вашингтон въпроса защо демонстрират усърдие в доставката на военна техника, а не показват готовност да допринесат за прекратяване на военните действия и установяване на мир между страните.

На 31 юли, представителят на Министерството на външните работи на Ислямската република Насер Канани Чафия заяви, че подкрепя всякакви инициативи за политическо уреждане на конфликта в Украйна, което той нарече „единственото решение на този въпрос“.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!