Иран официално информира Съвета за сигурност на ООН, че ще удари Израел

Иран обяви пред членовете на Съвета за сигурност на ООН, че ще извърши военен удар срещу Израел като отмъщение и в контекста на самозащита след убийството на Исмаил Хания в Техеран.

Иранският представител заяви, че „действието, което ще бъде предприето, се основава на член 51 от Хартата на ООН за самозащита“!

Антонио Гутериш, както съобщават иранските медии, се е съгласил в телефонния разговор с иранския външен министър, че „те имат право на самоотбрана, когато националната и териториалната цялост е нарушена“

Иран започна разполагането на масиви от произведената в Русия система за противовъздушна отбрана с голям обсег С-300 в западната част на страната, с цел да подсили отбранителната си способност срещу възможни въздушни и ракетни атаки от Израел, пише Pronews.

Решението на Иран да разположи системата С-300 PMU-2 (четири артилерийски установки бяха доставени през 2016 г.) в западната част на страната е свързано с агресивна реторика и заплахи от Израел.

Израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви, че всяка атака от страна на Иран ще получи силен отговор. 

Тези приготовления ясно показват, че Иран се готви да изстреля балистични ракети срещу Израел като отмъщение за убийството на Исмаил Хания на иранска земя.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!