Инвеститор на Disney скочи на компанията за джендър политиката им. Те: Ние сме креативни, а ти – вън!

Дисни

Инвеститорът Нелсън Пелц разкритикува Walt Disney Co заради програмата за толерантност на филмовия гигант, съобщава Ройтерс. Той заяви, че не иска да гледа филми само с жени и афро-американци. За подобни изявления представителите на Disney искат да изгонят Пелц от борда на директорите.

Защо трябва да има филми на Marvel, които са само с жени? Не че имам нещо против жените, но защо? Защо не мога да има филми на Marvel, който са и двете /с актьори от двата пола/? Защо ми трябва изцяло черен актьорски състав, пита Пелц, пише News.ru.

Disney отговори, че компанията била фокусирана върху „креативността“, така че хора като Нелсън нямали място в компанията. От медията припомнят, че генерален директор в корпорацията, вече влезе в конфронтация между инвеститора и студиото.

По-рано Disney заяви, че причината за боксофис провала на най-новите филми на американското студио филмовия гигант е сексизмът на публиката. Според ръководството публиката била свикнала да отъждествява идеологическото послание във филмите с лошо качество, затова изисква от студиото да се отклони от дневния ред и да прави филми в съответствие с „регресивните полови стереотипи“.

Уважаеми читатели на КритичноБГ, призоваваме Ви да помогнете с дарение за сайта, за да можем да продължим неговата кауза.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!