И Шолц се омете от Швейцария. Едва дочака Камала Харис да си тръгне

Германският канцлер Олаф Шолц, веднага след вицепрезидента на САЩ Камала Харис, напусна срещата за Украйна, която се провежда в Швейцария, предсрочно поради вътрешнополитическия дневен ред, съобщи Der Spiegel.

По-рано беше съобщено, че Харис е напуснала Швейцария преди края на срещата.

Както отбелязва New York Post, Харис е отлетяла до Швейцария „само след няколко часа“.

Изданието написа, че тя планирала да напусне срещата след вечерята на лидерите в събота вечерта, но все пак е заявила пред репортери, че конференцията е била „продуктивна“. Вместо нея, Джейк Съливан, съветникът по националната сигурност на американския президент, остава в Швейцария.

„Олаф Шолц напусна конференцията по-рано от планираното и в неделя (16 юни) сутринта самолетът му се отправя обратно към Берлин, където ще се изправи пред трудни преговори за бюджета и сериозни преговори със собствената си партия“, пише изданието.

Според Spiegel на 16 юни вечерта ще се проведе извънредно заседание на президиума на социалдемократите на Шолц (SPD), на което ще бъдат обсъдени бъдещето на управляващата коалиция, партията и самия канцлер в светлината на неуспешните избори на партията за Европейския парламент.

Източник: Фокус

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!