И Нинова: Оставка на министъра на вътрешните работи. Случилото се в София е война

Искаме оставката на министъра на вътрешните работи. Това, което се случи в София, е война – недопустимо и МВР не се справи. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова във връзка с поисканата оставка на силовия министър Калин Стоянов и протестите от вчера в столицата, предаде „Фокус“.

Това, което става в парламента и в държавата, повече не може да се търпи. Техните неразбории, разпределяне на порции и на власт блокират цялата държава. Народът не може да стои и да чака повече техните разпределения. Вчера са отхвърлени всички данъчни закони, за бюджет никой не отваря думата, по цял ден се извиват ръцете„, каза още тя.

По думите й правителството трябва незабавно да си подаде оставката. Тя смята, че работата на държавата е блокирана, а това води до „хаос и безизходица“.

Обратно на Пеевски и Борисов обаче, Нинова коментира, че спортният министър Димитър Илиев не трябва да си подава оставката.

Тя обяви, че е получила покана за среща с кмета на столицата Васил Терзиев утре в сградата на Столична община. Лидерът на БСП ще обсъди поканата с градското ръководство и едва тогава ще вземат решение как да постъпят.

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече