И Кулеба заговори за преговори с Русия за мир

Украйна е готова да преговаря с руската страна, е заявил външният министър на републиката Дмитрий Кулеба в разговор с китайския си колега Ван И, пише РИА Новости.

„Разбира се, преговорите трябва да са рационални и да имат практическо значение, да са насочени към постигането на справедлив и траен мир“ – е заявил украинският дипломат.

По-рано Владимир Зеленски допусна възможността за преговори с Москва, въпреки действащата забрана на страната в Украйна. Той отбеляза, че комуникацията с руския президент Владимир Путин може да се осъществи в рамките на „втората среща на върха за мир“.

На среща с държавния секретар на Ватикана кардинал Пиетро Паролин Зеленски също посочи необходимостта от възможно най-бързо прекратяване на конфликта с Русия.

Според говорителя на Кремъл Дмитрий Песков не се разбира какво точно се крие зад думите на Зеленски. Не е ясно за какви конкретни планове и действия в тази насока се говори, посочи още той.

От своя страна, говорителката на МВнР на Русия Мария Захарова е категориччна, че завоят в говоренето на Зеленски е, заради предстоящите избори в САЩ и това, че е възможно Тръмп да ги спечели, който заяви, че ще приключи войната за 24 часа.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!