И Бразилия настоява в мирните преговори да участва Русия

Бразилското правителство възнамерява да изпрати свой представител в Джеда, за да участва в следващата среща по въпросите на Украйна, но настоява разговорите да се проведат в присъствието на Русия и с участието на Китай. Източник от президентската администрация на южноамериканската република заяви пред ТАСС.

„Бразилия трябва да изпрати някого като представител, все още не знаем на какво ниво, все още не е взето решение за участието на [специалния помощник на бразилския президент по международните въпроси] Селсо [Аморим], дори във формат видеоконференция“, каза той.

Според говорителя на администрацията на бразилския президент Луис Инасио Лула да Силва Бразилия е повторила пред организаторите, че на срещата „трябва да присъстват китайците“ и че „присъствието на руснаците“ е необходимо на всички преговори.

„Вече говорихме за това [на предишната среща в края на юни] в Копенхаген: невъзможно е да преговаряме сами със себе си, така че руската страна трябва да участва в преговорния процес“, добави той.

Преди това президентът на Мексико Обрадор заяви, че страната му има готовност да участва в мирните преговори в Саудитска Арабия, само ако и Русия има свои представители.

Източник: ТАСС

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!