Хусите се хвалят: Поразихме „няколко“ американски разрушителя

Американски разрушител

Йеменското бунтовническо движение Ансар Аллах (хуси) атакува два американски разрушителя в Червено море и Аденския залив. Това съобщи телевизионният канал Al Masirah, позовавайки се на официалния представител на военните сили на Хусите Яхя Сария .

Сария каза, че йеменските въоръжени сили са „провели военна операция“, по време на която са „поразили няколко американски разрушителя“ с помощта на 37 дрона.

Говорителят на хусите говори и за нападение срещу американския търговски кораб Propel Fortune в Аденския залив, при което са използвани и противокорабни ракети, цитира го Ройтерс.

Още няма официална позиция от Пенгона по темата.

По-рано беше съобщено, че на 7 март американските военни са свалили в Червено море ракети и дронове, принадлежащи на хусите. Освен това американските войски удариха три безпилотници на хусите, които бяха изстреляни към Аденския залив.

На 29 февруари стана известно, че Червено море е пред катастрофа заради действията на хусите. По това време беше отбелязано, че техните атаки срещу цивилни и военни кораби в Червено море са се увеличили, въпреки коалицията за морска сигурност, създадена миналия декември. В тази връзка те бяха обвинени в нанасяне на сериозни щети на околната среда.

Хуси

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!