Хусите предупредиха САЩ и Англия: И бойните ви кораби!

Хусите разширяват обхвата на целите си, включвайки американски и британски кораби.

Вчера йеменските бунтовници поразиха с противокорабна балистична ракета американски кораб за превозване на насипни товари – плавателният съд претърпя ограничени щети и продължи по маршрута си, без някой да пострада, припомни БНТ.

CNN: Хусите удариха американски кораб

По-рано американската армия потвърди, че е свалена крилата ракета, насочена към американски ескадрен миноносец, действащ в южната част на Червено море.

Подкрепяните от Иран хуси нападат търговски кораби, за които твърдят, че са свързани с Израел или пътуват към израелски пристанища в знак на солидарност с палестинците и движението Хамас във войната в Ивицата Газа. В отговор САЩ и Великобритания нанесоха десетки въздушни и морски удари по обекти на хутите в Йемен.

Йеменските въоръжени сили разглеждат американските и британските бойни кораби и плавателни съдове, участващи в агресията срещу нашата страна, като вражески цели. Хутите потвърждават, че отговорът спрямо американските и британските атаки е неизбежен и всяка нова агресия няма да остане безнаказана„, каза Яхия Сариа, военен говорител на хусите.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!