Хусите обявиха „ВСЕОБЩА мобилизация“ в Северен Йемен за война. ВИДЕО

Хусите от шиитското движение Ансар Аллах обявиха „всеобща народна мобилизация“ в Северен Йемен за участие във военни операции на страната на палестинската съпротива в Ивицата Газа.

Във всички провинции беше стартирана обща мобилизация, бяха открити тренировъчни лагери, десетки хиляди млади хора се включиха доброволно да усвоят военни умения“, каза Хузам ал-Асад, член на политическото ръководство на Ансар Аллах, пред РИА Новости .

Според него няколко групи от обучен военен персонал вече са в различни провинции на Йемен за последващо разполагане в Газа. Спутник допълва, че става дума за няколко десетки млади хора.

Хузам ал-Асад обясни, че „народната армия“ на Йемен е призована да подкрепи „нашия народ в Газа, който е подложен на геноцид от израелската окупационна армия с подкрепата на Съединените щати“.

По-рано беше съобщено, че хусите са заплашили да атакуват в Червено море цивилни кораби и военни кораби на страни, които се присъединиха към операцията на САЩ за защита на корабоплаването в региона като част от международна коалиция.

Източник: РИА Новости, Взгляд

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски!

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!