Ал Масира: Хусите атакуваха израелска територия с множество дронове и ракети

хуси

Говорителят на йеменските бунтовници Ансар Аллах Яхя Сария каза, че хусите са извършили няколко атаки с дронове и крилати ракети. Това съобщава телевизионният канал Al Masirah, пише Газета.ру

Нашите въоръжени сили изстреляха голяма партида балистични и крилати ракети, както и голям брой дронове, по различни вражески цели, разположени в окупираните от Израел територии“, каза Сариа.

Според него хусите ще продължат да нанасят удари, докато Израел спре да воюва.

По-рано беше съобщено, че след сблъсъците с йеменските бунтовници от движението Ансар Аллах (хуси) въоръжените сили на Саудитска Арабия и системите за противовъздушна отбрана са били приведени в повишена готовност.

Според агенцията такава заповед е била дадена на всички части на въоръжените сили на кралството, след като преди няколко седмици бунтовниците са се опитали да извършат ракетна атака срещу Саудитска Арабия. Ракетата обаче е била прихваната от системи за ПВО. Друга причина за военното разполагане е смъртта на четирима саудитски войници при сблъсъци с бунтовници в южната провинция Джизан на границата с Йемен.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!