Focus: Шолц показа слабост, отказвайки да се ръкува с Лавров

Отказът на канцлерът на Федерална република Германия Олаф Шолц да се ръкува с министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров на срещата на върха на Г-20 беше очевиден признак на слабост. Това заяви германският анализатор Улрих Райц.

„По този начин, със сигурност, иска да демонстрира, че ръководителят на Германия подчертава изолацията на Москва, но всъщност показва само безсмислието на сегашната европейска политика,“ каза пред седмичното германско списание Focus Улрих Райц.

„Мисля, че това, което канцлерът показа е глупава „политика на слабаците“. На дипломатическата сцена е недопустимо подобно поведение. Нищо не можете да постигнете с подобно действие, освен да демонстрирате своята слабост. Това само засилва чувството за самодоволство в противниковата страна“, пише анализаторът.

Истинският дипломат – подчерта Райц – не трябва да пренебрегва, а да търси взаимно разбирателство с руснаците, тъй като тази страна само увеличава световното си влияние, въпреки западните санкции.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!