Хекимян изригна: Лицемерие! Между първи и втори тур говореха, че Путин е на прага на София. Днес молят Ваня Григорова за подкрепа

Ние постове от вас не искаме, ние разговори с вас не искаме. Аз нито разговори с Васил Терзиев съм водил за постове, нито искам пост в неговия екип. Това заяви на пресконференция в централата на ГЕРБ общинският съветник Антон Хекимян.

Свидетели сме на поредното политическо лицемерие. Между първи и втори тур тези хора говореха, че Путин идва и е на прага на София. Днес виждаме, че тръгват да молят Ваня Григорова за нейната подкрепа.

Къде е кметът в този момент? Той трябва да даде отговор. Упълномощил ли е Бонев да търси подкрепа от БСП и от „Възраждане“, съгласен ли е той с декларацията на Бонев, че в лицето на БСП вижда партньор? Основният въпрос е къде в тези преговори е Васил Терзиев.

Ако е упълномощил Бонев да търси подкрепата на БСП, това означава, че „крайният комунист“, както я наричаха, Григорова ще е глас, който ще търсят и на който ще разчитат. Това означава, че партиите, с които плашеха софиянци, вече са приемливи партньори.

Те не са последователни в политиките си“, отсече Хекимян.

От вчера се разиграва фарс, в който сме участници. Вчера с предварително известен край се проведе гласуване, в рамките на което колегите от ПП-ДБ и Спаси София не намериха подкрепа. Вчера имаха 23 гласа, получиха толкова и при тайното гласуване.

Това, което ме изненадва, е развитието от днес. Изявленията на колегата Бонев и започналите разговори между коалицията, „Възраждане“ и БСП. Защо се водят ден след избора – очевидно, защото изборът вчера беше фарс и евтин театър, който послужи за оправдание да се търси подкрепа от партиите, които, включително и с решение на „Да, България“ се отрече официално.

Моля за отговор от Христо Иванов, от Атанас Атанасов, от Кирил Петков и Асен Василев: Кажете си, оторизиран ли е, упълномощен ли е Борис Бонев да води разговори с „Възраждане“ за подкрепа в СОС, упълномощен ли е да води неформални разговори с БСП? Знаят ли лидерите на тези групи или не знаят?“, заяви общинският съветник и бивш председател на СОС Георги Георгиев.

Нещата, които изговарят политиците, имат огромно значение. Ние не можем да разберем хората, които са първа политическа сила в общинския съвет, накъде се опитват да водят не само общинския съвет, а и града.

Това поведение е неприемливо, несериозно, издава тотална липса на подготовка. Може би предварително подготвена сглобка – каквато вече беше направена във Варна. При избран кандидат на ПП председателят на общинския съвет е на „Възраждане“. Такова нещо ще бъде ли допуснато в дясна София?“, попита той и отново призова Петков, Христов и Атанасов да „си кажат“, защото този цирк не може да продължава по такъв начин“.

КритичноБГ припомня, че днес председателят на БСП-София Иван Таков подчерта: „Няма да подкрепим Борис Бонев за председател на СОС, каза Иван Таков. – Това е решението на колективните ни ръководни органи на национално и градско ниво. То произтича от нашата последователна позиция да не правим коалиции или сглобки с цел на всяка цена да участваме в управлението на Столична община.“

Източник: БЛИЦ.бг

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече