Хазин: Демиурзите на финансовите активи в САЩ са се договорили с кръговете зад Тръмп. Оранжевата революция в Русия се провали

Михаил Хазин

Реалните кръгове, които управляват САЩ, демиурзите на финансовите активи, т.е. елитът на западния проект са разбрали, че е невъзможно да съхранят инфраструктурата на Братън- Уудската световна доларова система, т.е. няма да могат да запазят контрола над света. Те, вероятно са влезли в сговор с промишления елит на САЩ който стои зад Доналд Тръмп. Това обясни в своя видео блог световноизвестният руски макроикономист Михаил Хазин, който се занимава и с теория на властта.

Той припомни, че Wall Street Jurnal публикува преди дни статия за икономическата програма на кандидата за президент на Демократическата партия Камала Харис“. Той определи, статията като особено критична, след което са последвали буквално

„издевателства над Харис от типа, че тя предлага „военен комунизъм в стил Ленин от първата половина на 1917 г.“

Хазин обясни, че Камала Харис казва само това, което ѝ предлага нейният екип от съветници. От реакциите на демократическата общественост в САЩ обаче излиза, че тя незастава зад Харис.

Това, по думите му подкрепя тезата, че демиурзите на финансовите активи в САЩ са сключили споразумение с онези кръгове от промишления комплекс на Америка, които стоят зад Тръмп.

В допълнителна подкрепа на хипотезата си, Хазин подчерта, че Иран се е отказал от удар по Израел, защото очаква договорености (със САЩ). „Тези договорености вървят въпреки Лондон и Нетаняху“, категоричен е Хазин.

„Ситуацията в Европа и САЩ е меко казано недобра. Ако за финансовите демиурзи на западния проект е имало и минимален шанс да съхранят системата си, нямаше да влязат в сговор с противника си в лицето на Тръмп“, добави Хазин.

Според него обаче, и финансовият елит, и промишленият, ще се доверят повече на вицепрезидента Джей ди Ванс (ако двойката спечели изборите), защото той показвал по-големи качества да управлява.

Хазин припомни още, че преди дни Ванс заяви, че САЩ нямат работа, с военно присъствие, в страни, които нямат вътрешни проблеми. По думите му, намекът на Ванс може да се тъкува и като напускане на военните сили на САЩ от Ирак и Сирия (с цел да се спести финансирането на военните части там).

Експертът обясни още, че плановете на Запада и най-вече на САЩ да извърши Оранжева революция със съучастието на Киев са се провалили.

Според него, финансирането на либералните фондации и медии в Русия ще започне да намалява постепенно, докато напълно спре. По думите му, решение за това вече е било взето от САЩ. Той изрази предположение, че в страната му ще станат свидетели на „няколко политически трупа“ до месец.

Превод по слух

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!