Хазин: Англия иска да разсипе ЕС, за да го контролира. Текат последни скрити властови договорки преди изборите в САЩ

Тези, които целят объркването на сметките трябва да изчезнат после

Михаил Хазин, руски макроикономист и теоретик

Хазин: Англия иска да разсипе ЕС, за да го контролира. Текат последни скрити властови договорки преди изборите в САЩ

Известният руски макроикономист Михаил Хазин, който е и теоретик на ходовете на властта в свое видеоучастие в личния си блог очерта „странните“ както ги окачестви той събития, които се случват в последно време:

В света се случват в последно време разни удивителни чудеса. Удари ли наистина силно Иран Израел или не го удари? Израел се закани после да отговори та уплаши много хора (казва го с подчертан сарказъм). Той обаче нищо не направи. Междувременно в Иран се случи някакъв мощен взрив, който причини земетресение, заради което някои експерти направиха изводи, че това може да е (подземен) ядрен взрив. Други пък напомниха една стара шега, свързана със Северна Корея: когато Северна Корея взривила уж някакво невероятно количество тротил го направила с някакво друго голямо количество радиоактивни вещества. Така Западът обяснил, че с двата компонента севернокорейците създавали умишлено илюзия, че било ядрен взрив. Малко по-късно Северна Корея обяви, че не било илюзия, а е баш ядрено оръжие.

Стачка на пристанищните работници в САЩ

Стачка на пристанищните работници в САЩ

На фона на случващото се с Израел и Иран, в Съединените щати трябваше да се случи най-голямата стачка за последните 50 години на докерите и пристанищните служители по Източното крайбрежие и Мексиканския залив. Започна във вторник и в петък неочаквано се разсъхна. На следващо място се появиха невероятно количество новини, че Русия щяла да отстъпи нещо си за влизането на Западна Украйна в НАТО и пр. 

После видяхме, че американският президент Джо Байдън не отиде на срещата в натовската база Рамщайн в Германия, Антъни Блинкен също не отиде (отмяната на посещението в Германия беше окачествено от западната преса като удар по доставчиците на оръжия за Украйна. Срещата имаше за цел да подчертае непоколебимата подкрепа за Киев, бел. Критично).

Йоав Галант, министър на отбраната на Израел

Йоав Галант, министър на отбраната на Израел

Министърът на отбраната на Израел не отиде пък във Вашингтон /стана ясно, че го е спрял в последния момент премиерът на Израел Бенямин Нетаняху/. Това е цял куп от странни събития. А сега да опитаме да ги канализираме и да направим хипотеза, какво показват. И преди съм казвал, че сериозни политически актьори са станали част от елитни политически задкулисни групировки, границите на които не съвпадат като влияние на границите на държавите (простират се отвъд тях).

Една от големите елитни групировки в Лондон, а именно Юдейския глобален проект, решава две принципно важни задачи. Първата е да не допусне САЩ на да завземе пазарите на Китай в Югоизточна Азия, а

втората им задача е да разсипят Европейския съюз, включително Германия, за да вземе под контрол Западна Европа, защото Англия със своя икономически потенциал не може да оцелее. Тази група непрекъснато работи в насока Европа да не спира да плаща и да плаща за Украйна.

Именно тази групировка контролира Киевския режим. Поради тази причина тя кръвнишки напъва да не свършва конфликта на бойното поле“, категоричен е Хазин.

Лидерът на Хизбула Хасан Насрала, убит при въздушна атака от ЦАХАЛ, Израел в Бейрут

Лидерът на Хизбула Хасан Насрала, убит при въздушна атака от ЦАХАЛ, Израел в Бейрут

По думите на макроикономиста САЩ са силно заинтересувани в това конфликтите и в Украйна и в Близкия изток да приключат. „Ние виждаме, че когато се създадава и минимален шанс да се постигне резултат в насока на мир, моментално някой започва ескалация на конфликта. В момента, в който се заговори под сурдинка, че лидерът на Хизбула Хасан Насрала е бил готов да седне на масата на преговори за мир по него хвърлиха бомба. Носят се и слухове, че САЩ са отправили предложение на Нетаняху, от което той не трябва да се отказва“, изложи аргументи Михаил Хазин.

След макроикономистът представи своята хипотеза, обвързваща събитията:

Ръководителите на ЦРУ Уилям Бърнс и на МИ-6 Ричард Мур

Ръководителите на ЦРУ Уилям Бърнс и на МИ-6 Ричард Мур

Моята хипотеза е следната. Стачката в САЩ на работниците по Източното крайбрежие, т.е. пристанищата, както и някои дейности на ЦРУ, под договор между шефовете на ЦРУ и МИ-6, се контролират от Лондон. Зад това стои хасидстката диаспора (Хасидизмът на иврит означава: набожен, благочестив) е юдейско пиетистично движение. Хасидите, последователите на движението, приемат за месия Шабатай Цви), която е със седалища в Ню Йорк и Чикаго, а освен тях стои масонската структура ва Нова Англия (географски регион в североизточната част на САЩ, състоящ се от щатите Мейн, Масачузетс, Ню Хемпшир, Върмонт, Роуд Айлънд и Кънектикът).

Както е добре известно хасидите са напуснали Лондон много отдавна, а  лидерът на масонските структури е монархът на Великобритания.

Стана ясно и, че кралят на Англия не се чувства добре. Не казвам, че ще умре, макар и такива неща да се случват, но според мен всичко това показва, че

влиянието на Лондон над Вашингтон рязко се стопи. Точно по същото време спря и стачката в САЩ на докерите и пристанищните работници. По-важното е, че влиянието на Лондон над САЩ, както и над други страни, в това число и на Русия силно спадна.

Хазин припомни тезата си, че демиурзите на Дълбоката държава в САЩ са се разбрали да променят политическия и икономическия ход на Америка и не се интересуват, кой ще е президент на САЩ. Ако е Тръмп, то техният човек ще е Джей ди Ванс, който ще изпълнява повелите им, ако е Камала Харис, ще ѝ бъде назначен някой, който ще дирижира политиката на Белия дом по тяхно желание.

Ирански свръхзвукови ракети

Ирански свръхзвукови ракети

„Падането на влиянието на Лондон над Вашингтон обяснява отказа на Джо Байдън да иде на срещата в базата Рамщайн на НАТО в Германия. /…/ Днес основният интерес на САЩ е да успее да съхрани Израел. Интересният момент тук е, че единствено Русия не е сложила тежкото си мнение на кантара на световните събития. Това означава, че САЩ ще се обърнат към Москва и ще кажат: момчета, давайте заедно да спасим Израел.

А те какво биха ни дали в замяна освен Украйна?

Това съвсем не означава, че ние ще се договорим с тях. Всичко това показва още, че всички властови групировки започват финално да се договарят. Всички бързат, защото остана по-малко от месец до изборите в САЩ. Тогава тези договорки ще бъдат легализирани на публичния фронт. Тези, които целят объркването на сметките трябва да изчезнат после“, заключи Хазин.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!