Хънтър Байдън не се подчини на Конгреса на САЩ

В сряда Хънтър Байдън не се подчини на призовката на Конгреса да се яви на частно изслушване пред републиканските следователи, които разследват бизнес отношенията му, и настоя пред Капитолия, че ще свидетелства само публично, пише агенция Франс прес.

Синът на президента от Демократическата партия се противопостави на призовката за свидетелски показания при закрити врати, като заяви, че тя може да бъде манипулирана. Председателят на комисията по надзор в Камарата на представителите Джеймс Комер от Кентъки заяви, че републиканците очакват „пълно сътрудничество“ с исканията. Изслушването беше насрочено за сряда.

„От какво се страхуват? Тук съм, готов съм“, заяви Хънтър Байдън, който живее в Калифорния, пред Капитолия. Той казва, че му е било предложено да се яви за даване на показания или за изслушване в комисията. „Е, аз избрах“, каза той. „Тук съм, за да дам показания по време на публичното изслушване днес и да отговоря на всички основателни въпроси на комисията.“

Републиканците започват разследване за импийчмънт, за да свържат президента Джо Байдън с бизнес делата на сина му Хънтър.

Досега няма доказателства, които пряко да уличават президента Байдън в каквито и да било нарушения. Възникнаха обаче въпроси за етиката на международния бизнес на семейство Байдън, а законодателите настояват, че събраните от тях доказателства очертават тревожна картина на „търговия с влияние“ в бизнес отношенията им, особено с клиенти в чужбина.

„Няма доказателства в подкрепа на твърденията, че баща ми е участвал финансово в бизнеса ми, защото това не се е случвало“, заяви Хънтър Байдън. Отделно от това Байдън-младши е изправен пред наказателни обвинения в два щата от специалния съветник, който наблюдава дългогодишно разследване.

В Делауеър му е повдигнато обвинение за притежание на огнестрелно оръжие, като се твърди, че е нарушил законите, забраняващи на употребяващите наркотици да притежават оръжие през 2018 г. – период, в който той признава, че се е борил със зависимостта си.

Миналата седмица специалният съветник Дейвид Вайс също повдигна нови обвинения по 9 нови данъчни пункта, в които се твърди, че е замислил да избегне плащането на данъци в размер на около 1,4 милиона долара за период от 3 години.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски!

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!