Хамас освободи първите руснаци взети за заложници

Конвой с първите руснаци, евакуирани от Ивицата Газа, пътува към Кайро. Това съобщи Министерството на извънредните ситуации на Руската федерация в неделя, 12 ноември. Те ще бъдат разположени там. На хората ще бъде осигурена цялата необходима помощ, включително медицинска, психологическа, както и помощ при изготвянето на документи, съобщиха от отдела.

„70 руски граждани преминаха през контролно-пропускателния пункт, 28 от тях са деца“, съобщи Министерството на извънредните ситуации в канала си в социалната мрежа Телеграм.

Уточнява се, че по време на целия път хората ще бъдат придружавани от медици и психолози от спешното отделение. Служителите на Министерството на извънредните ситуации осигуряват на евакуираните вода и храна.

В същия ден говорителката на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че в списъците за евакуация от Ивицата Газа са включени повече от 1000 души, 300 от които са деца.

Министерството на извънредните ситуации показа и видеоклип с евакуираните руски граждани.

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече