Хамас обяви условията за освобождаване на заложниците

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски!

Хамас иска гаранции от Израел за безопасното изтегляне на чуждестранните граждани от Ивицата Газа. Това съобщава CNN.

Според източника на американската новинарска телевизия Хамас ще позволи на чужденците да напуснат региона, след като получи гаранции за сигурност. По-специално, бойците искат да се уверят, че линейките ще могат да стигат безпрепятствено до контролно-пропускателния пункт Рафах на границата с Египет.

Три от заложничките: Римон Бухщаб Киршт (вляво), Даниел Алони (в средата) и Лена Трупанов (вдясно)

В доклада се казва, че искането е отправено след като на 3 октомври израелските военни са ударили линейка. Нападението е извършено близо до болница „Ал Шифа“, най-голямата в Ивицата Газа. От Цахал съобщиха, че автомобилът е използван от Хамас.

Контролно-пропускателният пункт Рафах беше отворен за преминаване на хора на 1 ноември. Според CNN на 500 души е било позволено да напуснат блокирания анклав в този ден.

По-рано говорителят на руския президент Дмитрий Песков говори за процеса на освобождаване на руски граждани, държани в плен от палестинските бойци на Хамас. Представителят на държавния глава уточни, че ситуацията се усложнява от факта, че не всички страни са постигнали съгласие по обща позиция.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!