Борислав Гуцанов: Искаме възход на БСП, на лявото и на България

„Искаме възход на БСП, на лявото и на България“. Това заяви председателят на ПГ на „БСП за България“ Борислав Гуцанов в ефира на Евроком.

По думите му и за това новото ръководство е поело път на диалог и на съзидание, не на войни и на разединение. Той подчерта, че с тази цел ще бъде подписан днес документ в Стара Загора между левите партии, стари и нови партньори за БСП.

„Единен ляв фронт е жизнено необходим на страната ни“, каза още социалистът. Той подчерта, че една от причините да няма стабилен кабинет 3 години е липсата на силна партия в ляво, която да обедини около себе си всички формации в спектъра. „Благодаря на лидерите на всички тези партии с които се срещнахме, че приеха протегнатата ръка“, заяви Гуцанов.

Той подчерта, че е било крайно време да бъде сложен край на войните както с много партньори, така и с президента, които са били водени в последните години, защото е видно, че не са донесли нищо добро.

„Всеки е взел своите уроци. Имаме и разминавания, но разнообразието е важно и ценно, защото дава други плодове и възможности. Важна е общата ни ценностна система и идеология“, каза още той.

По думите му именно на това ще стъпят всички леви формации, за да се качат в събота заедно на Бузлуджа и да поставят едно ново начало, заедно.

На въпрос за паметника над Бузлуджа, Гуцанов подчерта, че той не е символ само на лявото пространство, а паметник от световно значение.

„Да се остави такава архитектурна ценност да се руши е също като разрухата на държавността. Не може да имаш толкова ценно нещо и да си го изоставил“, категоричен бе социалистът. Той изрази надежда обединени левите партии да съумеят да го спасят.

Гуцанов подчерта, че са нужни едва 5 млн. евро за завършване на „Белене“ и цената на тока за всички домакинства и за икономиката ни ще е различна. Той подчерта, че цената на 7-ми и 8-ми блок на АЕЦ „Козлодуй“ ще бъде 30 млрд. долара, което в пъти надвишава тази на довършването на АЕЦ „Белене“.

„Защо парогенераторите, които са били предвидени за „Белене“ трябва да ги подарим на Украйна, а не ги използваме в 6-ти блок на АЕЦ „Козлодуй“. Не може да не се реагира на ставащото там. Трябва да стане авария в 6-ти блок ли?“, попита социалистът. По думите му да събираме капачки за кувьози и да даваме милиарди за Украйна, а да не можем да оправим собствената си енергетика, след като вече сме си купили оборудването за нова централа е безумие.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!