Грузия забранява ЛГБТ пропагандата

Управляващата партия „Грузинска мечта – Демократична Грузия“ внася пакет от инициативи за забрана на пропагандата на смяната на пола и ЛГБТ за разглеждане от парламента, каза на брифинг председателят на законодателният орган Шалва Папуашвили. Според него, цитиран от ТАСС, партията възнамерява да внесе съответните поправки в конституцията.

Днес парламентарното мнозинство инициира пакет от законопроекти „За семейните ценности и закрилата на непълнолетните“, който се състои от един основен законопроект и 18 последващи законопроекта, които изменят различни закони, гражданският кодекс, кодексът на труда и законодателството в областта на образованието и т.н. “, каза Папуашвили .

Инициативата включва забрана за регистриране на всякакви бракове, различни от брака между мъж и жена, както и осиновяването на непълнолетни от хомосексуални двойки или нехетеросексуални лица, които не са в съюз. Операциите за смяна на пола също ще бъдат забранени.

Освен всичко друго, забраните се отнасят за демонстрации и публични събрания, насочени към популяризиране на проблемите на ЛГБТ. Фирмите няма да могат да сключват трудови договори, при които задълженията пренебрегват биологичния пол на служителя.

Папуашвили отбеляза, че Денят на семейната святост на 17 май ще бъде обявен за почивен ден. Парламентаристите планират да приемат поправките на първо четене през юни и през есенната сесия на второ и трето четене.

По-рано ръководителят на комисията по сигурността на Държавната дума на Русия Василий Пискарев заяви, че Държавната дума е подготвила законопроект, забраняващ осиновяването на руски деца за чужди граждани, ако в тяхната държава е разрешена смяна на пола. Според него непълнолетно дете може да попадне в еднополово семейство, ако някой от родителите смени пола си.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!