Грозев: Още българи – руски шпиони ще бъдат арестувани. „Стана лесно да се разкриват“

Христо Грозев

„Залагам на това да има още българи, които да бъдат арестувани като част от шпионската мрежа, работила в полза на Русия“, заяви журналистът Христо Грозев пред обществената телевизия, пише Фокус.

По думите му мащабът на шпионските мрежи бил огромен и имало причини за това.

„Мащабът е още по-голям. Те са снимали обекти на НАТО, те са снимали руски политици, правили са планове за отвличания. Защо се случи? Защото в последните години стана много лесно да се разкриват руски шпиони, защото те следват определени правила.

Ние ги разкриваме, публикуваме ги и те губят цели клъстери от шпиони. Затова им е било нужно да имат чужди шпиони“, посочи той.

В интервюто Грозев разказа, че и към него е имало интерес и е бил следен.

„Оказва се, че денят преди да бъде пуснато разследването за отравянето на Навални на 14.12.2020. още на следващия ден Марсалек е дал инструкции на подчинен, който е бивш шеф на специалните служби в Астрия, да започнат да следят всичко, свързано с мен“.

Надявам се, че убийството на Навални ще създаде нови революционни настроения в Русия. Въпросът е как ще се отнесе към това икономическият елит. Хората от елита започват да се страхуват, че те могат да са следващите, заради непремерена реплика в скъп ресторант например. Това е опасно за Путин, когато елитът започне да планира неговата смяна“

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!