Ваня Григорова: Идва краят на 34-годишното дясно управление на София

Десните, които управляват столицата през последните 34 години, трябва да знаят, че и на това ще дойде краят и защо не сега. Това заяви в предаването „Денят започва с Георги Любенов“ Ваня Григорова – кандидат за кмет на София от БСП и Левицата.

„След два дни стават 91 години, откакто София е спечелена от Работническата партия. Тя взима мнозинство в Общинския съвет и тогава съветниците избират кмета. Междувременно обаче се взимат крути мерки за това кметът да не бъде ляв и голяма част от вече избраните общински съветници са обвинени в противодържавна дейност и те не стават общински съветници“, каза Ваня Григорова.

Тя заяви, че с този исторически паралел иска да покаже, че не се припознава толкова като млада социалистка, а по-скоро като представител на социалните каузи, на работническото движение и работническите интереси.

„Работническата партия е лявата партия тогава. Правим паралел с историята, защото е добре да я познаваме и да черпим поуките от нея“, категорична е тя.

Ваня Григорова е на мнение, че нерешаването на проблема с недостига на места в детските градини в София е с ясна цел – децата да се пренасочват към частни детски градини.

„Фактът, че вече 18 години Столична община не може или не иска да компенсира недостига на места в детските градини сочи за това, че вероятно това е изгодно и се прави целенасочено, за да се насочват децата към частни детски градини.“

„Необратима за съжаление през следващите 8 години е концесията на „Софийска вода“. В София водата идва гравитачно и тук тя трябва да бъде много евтина, а това не е така.“

„Когато моите опоненти няма какво да предложат за бъдещето, нормално е да се зарият в миналото и да водят война с паметници, улици и исторически дати“, каза още Ваня Григорова.

Можете да изгледате цялото предаване с Ваня Григорова – ТУК

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече