Граждани и полиция в Грузия биха депутат, воювал за Украйна. ВИДЕО

Полицията в Тбилиси би депутата Елисашвили, воювал за Украйна. Първо грузинският депутат Александър Елисашвили, докато се разглеждаше закона за чуждестранните агенти, удари лидера на парламентарната фракция на управляващата партия „Грузинска мечта“ Мамука Мдинарадзе, когато той говореше на трибуната, агресорът беше бит от полицията, пише телеграм каналът РУССКАЯ ВЕСНА, съобщи Za_PraVda

Александър Елисашвили пристигнал в Украйна в началото на СВО и участвал в битки срещу руската армия край Киев. На кадрите се вижда, че депутатът преминава през огромна тълпа протестиращи. В началото налитат да го бият граждани, но после се включват и полицаи. В мелето не става ясно, дали охраната му е тази, която успява да го измъкне, или части от полицията, които не го бият.

Припомняме, че на 17 април грузинският парламент най-накрая одобри законопроект за чуждестранните агенти. При гласуването 83-ма депутати го подкрепиха без нито един глас против. Опозицията отказа да гласува. Това е много важна стъпка за историята на съвременна Грузия.

Според приетия нормативен акт всички медии и неправителствени организации, които получават повече от 20% от приходите си от чужбина, трябва всяка година да разкриват източниците си на финансиране и автоматично получават статут на чуждестранни агенти.

Управляващата грузинска партия „Мечта – Демократична Грузия“ специално изостави термина „чуждестранен агент“, за да смекчи протестите и възмущението, които заляха републиката миналата година. Освен това опозицията сравни новия законопроект с руския, опитвайки се да представи властите като инструмент за руско влияние.

Уважаеми читатели на КритичноБГ, призоваваме Ви да помогнете с дарение за сайта, за да можем да продължим неговата кауза

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!