Британският военен министър: Западът няма нужда да праща войски в Украйна. Да не преминаваме границата!

от Лазар Лазаров

Британският министър на отбраната Грант Шапс отхвърли необходимостта Западът да изпраща войски в Украйна. Той заяви това в интервю за подкаста на британския вестник The Telegraph, предаде Lenta.ru.

„Войниците на НАТО не са необходими в Украйна. За съюзниците на Украйна ще бъде достатъчно да осигурят на украинските въоръжени сили достатъчно пари и оборудване за победа“, отбеляза той.

Министърът на отбраната добави, че западните държави не трябва да търсят нови начини за подкрепа на Киев, а да се съсредоточат върху засилване на помощта, която оказват в настоящия момент.

Той също така се обяви против идеята за изпращане на бивши военни от НАТО за обучаването на членове на украинските въоръжени сили (ВСУ), тъй като по този начин Лондон може да „премине границата“.

Lenta припомня, че по-рано унгарският външен министър Петер Сиярто разкритикува изявленията на френския президент Еманюел Макрон за потенциалното изпращане на западни войски в Украйна. Той подчерта, че ескалацията би била много опасна, отбелязвайки, че унгарците не искат Трета световна война.

Критично припомня, че по-рано чешкият президент Петр Павел в интервю за Sky News се изказа в полза на прекратяване на военните действия в Украйна и започване на преговори за следвоенния ред. „Трябва да се постигне компромис, но не и без съгласието на Украйна, Русия и страните, които ще бъдат гарант на това споразумение“, подчерта чешкият държавен глава.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!