„Грабеж“: Урсула бе обвинена от Ким Дотком в кражба на руски пари

Урсула фон дер лайен

Ким Дотком, бившият собственик на най-голямата услуга за споделяне на файлове Megaupload, обвини ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в кражба на руски активи, съобщи News.ru.

Той остави коментар на страницата си в Twitter (X) в отговор на нейното изявление, че приветства споразумението за изземване на приходите от замразени руски фондове в полза на Украйна.

„Грабеж“, написа кратко, но изчерпателно Дотком. 

По-рано постоянните представители на страните от Европейския съюз постигнаха предварително споразумение относно мерките за оползотворяване на постъпленията от замразените руски активи.

По-специално се планира средствата да бъдат използвани за възстановяването на Украйна и за военна отбрана. Фон дер Лайен на свой ред заяви, че това ще спомогне за превръщането на цялата територия на Европа в

„по-безопасно място“.

Германският канцлер Олаф Шолц заяви, че страните от ЕС са се договорили да предоставят 90% от постъпленията от замразените руски активи на Украйна за закупуване на оръжие.

Според него сумата ще достигне няколко милиарда годишно. В същото време, както отбеляза Шолц, Киев няма да бъде задължен да купува оръжия само от европейските държави. Той също така увери, че Берлин ще подкрепя Киев толкова дълго, колкото е необходимо, и „в голям обем“.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!