Говорителката на Байдън обясни, защо той разказал една и съща случка два пъти на събитие

Говорителката на Белия дом Карин Жан-Пиер се позова на емоционалността на президента на САЩ Джо Байдън в коментар за речта на американския лидер, по време на която той два пъти разказа една и съща история.

Присъстващите на брифинга журналисти я попитаха дали Байдън умишлено е казал едно и също нещо два пъти „на едно и също събитие и на едно и също място“.

„Важно е да се отбележи, че, както казахте, президентът говореше на събитие за набиране на средства [за кампанията си] и говореше от сърце. Той говореше за това защо е избрал да направи това [да стане президент]. За него това винаги е емоционално“, каза тя в петък и добави, че и тя самата понякога се повтаря, когато говори пред репортери в Белия дом.

През ноември 2022 г. Байдън навършва 80 години. Често попада в неловки ситуации и прави различни уговорки в публичните си речи, които в САЩ шеговито се наричат „байдънизми“.

Републиканците използват това в партийна битка, за да поставят под съмнение психическата и физическата способност на държавния глава да продължи да ръководи Съединените щати.

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече