Готвим справедлив край на войната още тази година, обяви Зеленски в пост за… Ботсвана

Владимир Зеленски

Украинският президент с изтекъл мандат и неясни от правна гледна точка функции Владимир Зеленски написа в своя профил в Х, бившата социална мрежа Туитър, че властта в страната готви основата за справедлив край на войната.

Нашата непоколебима цел е да подготвим истинска основа за справедлив край на тази война още тази година. И това е възможно, написа президентът на страната Владимир Зеленски в своето X съобщение.

По стар обичай, Зеленски пише съществената част от посланието си в края на своите съобщения, като в началото присъства информация, която е по-скоро с протоколен характер. В случая информира украинците, че… Ботсвана се присъединила към формулата му за мир: 

„Продължаваме да работим по прилагането на нашата Формула за мир. Днес имаме още един нов подпис под декларацията на Срещата на върха на мира (от Швейцария) – Ботсвана се присъедини – и това е важно като сигнал за всички по света, че разширяваме, колкото и трудно да е, кръга от нашите партньори.

КритичноБГ припомня, че руският президент Владимир Путин по-рано предложи условията на Русия за започване на преговори, включително изтегляне на украинските войски от ДНР, ЛНР, Запорожие и Херсонска област, международно признаване на тези региони и Крим като част от Русия, отказ на Киев да се присъедини към НАТО и премахване на санкции. Зеленски прие тази инициатива като ултиматум.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!