Готви ли се Беларус за война?

от Лазар Лазаров
Лукашенко

Министерството на отбраната на Беларус  е обявило четиридневна проверка на готовността на народното опълчение на Минск, съобщава Царьград.

Генералният щаб на Беларус е започнал проверка на готовността на териториалната отбрана на Минск, която  продължава от 27 февруари до 1 март, съобщи военното ведомство.

Комисията ще се интересува как работят отбранителните власти на беларуската столица. Военните ще оценят нивото на подготовка на народната милиция, колко ефективно работят служителите на администрациите и военните комисариати, както и работата, която се извършва по организацията на народната милиция на столицата.

Законът за народното опълчение беше подписан от президента на Беларус Александър Лукашенко на 17 юли. Участниците в него ще бъдат въоръжени и разположени на територията на своята административно-териториална единица.

Царьград припомня, че през последните дни от Минск са зачестили изявленията за военна заплаха за Беларус от Украйна и НАТО. По данни на руското министерство на отбраната НАТО е изтеглило 32 хил. военни и бронирани машини към границите беларуската страна, докато от украинска страна пограничната бригада наброява около 112-114 хил. военнослужещи.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

 

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!