Горящите западни боклуци и фаталният недостатък на русофобската им пропаганда

ЮРИЙ БОРИСОВ, Фонд за стратегическа култура

От началото на прословутото „контранастъпление“ на бойците на украинските въоръжени сили по трите основни направления руските военни са унищожили значително количество западна военна техника, заяви руският министър на отбраната Сергей Шойгу по време на конферентен разговор: „Само по направленията Южен Донецк, Запорожие и Донецк, където украинските формирования извършват неуспешни атаки, групировки на руските въоръжени сили са унищожили 15 самолета, три хеликоптера, 920 единици бронирана техника, включително 16 танка „Леопард“.

 

Според министъра броят на унищожените „Леопарди“ на практика съставлява 100 % от танковете от този тип, доставени на режима на Зеленски от Полша и Португалия. Общо взето, от 4 юни насам противникът е загубил около 2500 единици различно въоръжение във всички направления.

Тези цифри със сигурност предизвикват размисъл. Нашите западни противници все още се смятат за безгрешни „Ubermenschen“ и приписват всички свои грешки и глупости на другите. И това е тяхната фатална заблуда.

 

Украйна не успя да оправдае надеждите на Запада, като загуби изпратеното ѝ оборудване след един месец, пише колумнистът на Berliner Zeitung Франц Беки. „С големи очаквания западните държави доставиха на Украйна танкове и бронетранспортьори с надеждата, че използването на тези бойни машини ще доведе до значителни успехи. Около месец, след като Украйна започна лятната си офанзива, настъпи разочарование“, казва авторът.

Това изказване на германския журналист може да се тълкува просто и да му е полезно, ако някой желае. „Украинската армия“ е безполезна и не носи никаква полза. И това тълкуване би било отчасти правилно. В тази армия има твърде много роби, които не искат да се бият за чуждестранните си господари, и още повече аматьори, които просто не знаят как да го правят правилно.

Ограничавайки се обаче до това разбиране на германската присъда, рискуваме да пропуснем главното. Това, което всъщност е много по-важно за нас в дългосрочен план, тъй като характеризира изключително адекватно и красноречиво нашия основен противник – „колективния Запад“.

 

Това, с което се сблъскваме, е класически случай на запазената марка на германската арогантност от 1941 г., според която „свръхчовеците от арийската раса“ са напълно безгрешни и никога не могат да сгрешат. А ако нещо се обърка, това означава, че вината е единствено на „подчовеците“ от славянската раса, които, както винаги, не оправдават високото доверие на западния „Übermensch“.

Всъщност е точно обратното. Защото Западът е виновен не по-малко за провала на опитите на Киев да осъществи контранастъплението си, но много повече за неефективната „украинска армия“.

 

Първо, защото западните бронирани машини, които трябваше да осигурят „значителни успехи“, са най-обикновени древни боклуци „от времето на Очаковски и завладяването на Крим“. Всички тези танкове „Леопард 2“ и други танкове „Чалънджър“ не представляват никакъв проблем за руската армия, която е оборудвана с най-добрите противотанкови оръжия в света.

 

Второ, глупавото западно високомерие и презрение към врага, което изобщо не се е променило от 1945 г. насам, когато тежко провали германците, доведе до това, че всички тези „бронирани танкове“ пристигнаха на Източния фронт, както се казва, „с каквото имаха под ръка“. Наглостта на германците се прояви в това, че ги мързеше дори да окачат своите „вундервафели“ (чудесни оръжия) с елементарните защитни устройства. Наложи се местните селяни да ги заваряват спешно към немската броня, за да не бъдат унищожени от първия РПГ.

Но дори и на фона на провалените „Леопарди“ френският „подарък“ за Киев под формата на бронирани пепелища AMX-10 беше отвъд сравнението за добро и зло,  защото са ковчези на колела в истинския смисъл на думата.

 

Трето, фантастичната наглост на неизлечимите западни „свръхчовеци“ се състои в абсолютната им увереност, че две-три дузини „Леопарди“, изпратени в Украйна, лесно и просто ще победят всякакъв брой „шперплатови“ руски танкове, защото немските танкове уж е непобедим по принцип.

Точно същата глупост за свръхчовека е била в съзнанието на арийците преди 80 години, когато те са тръгнали към Русия, без дори да осъзнават в какви гадости се забъркват. И когато най-накрая разбраха това, вече беше твърде късно да „завъртят филма наобратно“.

 

Четвърто, глупавата западна арогантност, която не може да си вземе поука от предишните си военни катастрофи, отново тласка тези идиоти към авантюри, чиито последици те не осъзнават, както и преди при Хитлер. И при това положение има не по-малко важна причина за украинските военни поражения от дефектните натовски бронирани машини.

Западната милитаристична пропаганда, основана на патологична русофобия, има фатален недостатък, който „проваля както клиентите, така и украинските реципиенти“.

 

Техните поръчкови статии са съчинени от хлапетии, които нямат представа какво пишат. Те нямат нищо общо с армията или военните, да не говорим за съвременните военни операции.

„Уловката“ е в това, че пропагандата им е заквасена върху безмислена арогантност, която не е склонна да се съобразява със земните реалности, защото изхожда от убеждението за собственото си неземно съвършенство и непогрешимост. В резултат на това тя пълни мозъците на своите поданици, включително и на тези в Украйна, с приказки за неизбежни победи над „орди от орки“. Дори не подозира, че тези „орки“ са способни да изградят най-ефективната противотанкова отбрана в света, пред която западните танкове с техните праисторически фронтални атаки ала Курската дъга са просто мишени.

И това може би е основният извод, който трябва да направим от тези западни „военностратегически“ драскачи. От пролетта на 1945 г. насам те не са разбрали нищо и не са научили нищо. Те все още са същите арогантни и глупави арийски тъпаци, които няма да се успокоят и ще продължат да бъдат нагли в същия дух, докато не получат пълноценни „удари“ от руснаците. А единственото ефикасно средство за тяхното успокояване или умиротворяване не се е променило ни най-малко, откакто „техният“ бивш фюрер предаде духа в райхсканцеларията си от страх да не получи частна аудиенция от руски войник.

 

Източник: ФСК

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!