Изненада: Грета солидарна с Палестина

Шведската активистка за климата Грета Тунберг изрази подкрепата си за палестинския народ, тъй като последният конфликт в Газа продължава вече две седмици.

„Седмица 270. Днес стачкуваме в знак на солидарност с Палестина и Газа. Светът трябва да се изкаже и да призове за незабавно прекратяване на огъня, справедливост и свобода за палестинците и всички засегнати цивилни“, заяви Тунберг в социалната мрежа X.

Към съобщението е приложена снимка на Тунберг и още трима души, които държат плакати в подкрепа на Палестина, на които пише: „Освободете Палестина“, „Този евреин е с Палестина“ и „Застанете с Газа“.

По-рано тази седмица британската полиция повдигна обвинение на 20-годишната Грета, след като тя беше арестувана по време на демонстрация пред лондонски хотел, където се провеждаше конференция за нефт и газ. Тя бе освободена под гаранция и трябва да се яви в съда на 15 ноември.

Други новини

© 2023 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

Този уеб сайт използва „бисквитки“ и други подобни инструменти, за показване съдържанието на сайта и подобряване на потребителското изживяване.. Приемам Прочети повече