Главнокомандващият на НАТО в Европа призна: Русия произвежда боеприпаси трикратно повече от нас

от Лазар Лазаров

Русия произвежда три пъти повече артилерийски снаряди, отколкото целият съюз НАТО. Това заяви американският генерал и  командващият обединените сили на Алианса в Европа Кристофър Каволи по време на изслушване в Конгреса на САЩ, предаде РИА Новости. 

„Те (руснаците. – бел. ред.) превъзхождат страните от НАТО в производството (на артилерийски снаряди. – бел. ред.) в съотношение три към едно“, подчерта той.

Каволи също отбеляза, че Северноатлантическият блок трябва да увеличи доставките на ракети за Украйна поради изоставането на европейските страни в осигуряването на въоръжените сили на Украйна. Той добави, че е необходимо да се разшири обхватът на доставките и видовете ракети за Киев.

Командирът заяви още, че САЩ не желаят конфликт с Русия. „Моята основна задача е да възпирам агресията и да предотвратявам конфликти, а не да воювам“, припомни той.

Критично припомня, че по-рано Каволи заяви, че  Въоръжените сили на Русия са се увеличили, а не са намалели по време на войната в Украйна. Руската армия сега е с 15% по-голяма, отколкото в началото на войната, посочи той. „Като цяло, Русия е на път да се превърне в най-големия военен контингент на континента“, отбеляза той.

Уважаеми читатели на КритичноБГ, призоваваме Ви да помогнете с дарение за сайта, за да можем да продължим неговата кауза

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!